ул. Бачо Киро 49, етаж 1
София,
България
23.3260720000001
42.7024835
UserLikes
Име: МЕЖДУНАРОДЕН БАНКОВ ИНСТИТУТ
Адрес: София, ул. Бачо Киро 49, етаж 1
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.ibi-bg.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Квалификация и преквалификация
Дейност:

Организира и провежда специализирани и сертифицирани обучения

Ключови думи: център за професионално обучение, цпо, специализирани обучения, сертифицирани обучения, специализирано обучение

CATALOG.BG > МЕЖДУНАРОДЕН БАНКОВ ИНСТИТУТ



Facebook





За нас

Международен банков институт , със собственици Асоциация на банките в България, Българска народна банка и Център за квалификация на банкерската професия (CFPB), Франция, е създаден през 1991 г., с мисия да организира и провежда специализирани и сертифицирани обучения за подпомагане на професионалното развитие на заетите във финансовия и в частност в банковия сектор. В дейността си, Институтът се придържа към общоевропейската стратегия за учене през целия живот (LLL) и предлага различни форми на професионална квалификация:


1. Център ът за професионално обучение   /ЦПО/ е самостоятелно специализирано звено в структурата на МБИ, което предлага разнообразни курсове за желаещите да актуализират и повишат своята професионална квалификация или да придобият нова професия . ЦПО провежда лицензирано професионално обучение (Лицензия №200712545/от 2008 г.) по седем Утвърдени програми, разработени на основата на актуализираните държавни образователни изисквания, в шест Професионални направления и седем Специалности, а именно: Професия Финансист - специалност Банково дело; Професия Финансист - специалност Застрахователно и осигурително дело; Професия Оперативен счетоводител - специалност Оперативно счетоводство; Професия Данъчен и митнически посредник - специалност Митническа и данъчна администрация; Професия Касиер - специалност Касиер; Професия Офис-мениджър - специалност Бизнес администрация; Професия Офис-секретар – специалност Административно обслужване.


Всеки участник, успешно завършил курс на обучение, придобива Удостоверение за част от професия в съответното направление. При покриване на всички прилежащи към отделна професия курсове (предварително утвърдени от Националната агенция за професионално  образование и обучение и актуализирани според изискванията на Министерство на образованието и науката) участникът има право да придобие Сертификат за професия в предварително избраното професионално направление.


Утвърдените специалности обхващат курсове по банков мениджмънт, маркетинг на финансовите услуги, международни финансови системи, капиталови пазари и фондови борси, корпоративно и банково счетоводство, кредитен анализ, финансов анализ, финансова математика и статистика и др. Гъвкавата политика на МБИ предлага възможност за избор на отделен курс или набор от модули (дистанционно обучение) според личните предпочитания, гарантиращи възможност за непрекъснато обучение на основата на придобиване и актуализиране на професионални умения и запазване на работното място.


2. От 2004 г. се провежда обучение в Магистърска програма Банков мениджмънт   (Професионално направление 3.8 Икономика) - резултат от усилията на МБИ и Департамент Икономика на НБУ. Магистърската програма е акредитирана от Национална агенция по оценяване и акредитация (НАОА) от 09.09.2013 г. за срок от шест години. Обучението в магистърската програма се провежда в редовна и дистанционна форма на обучение. Целта е насочена към приближаване на обучението до непосредствените потребности на съвременната  банкова и финансова практика в България. Предимство на програмата е премереният баланс между преподаватели с висока репутация и уважавани експерти в областта на банките и финансите.


Успешното завършване на магистърската програма, след защита на магистърска теза, води до придобиване на Диплома за висше образование с Образователно – квалификационна степен Магистър, Специалност Икономика, Професионална квалификация Банков мениджмънт.


3. Краткосрочната форма на обучение се състои в провеждането на семинари по най-актуални теми и проблеми: Статус на миграцията към SEPA в Еврозоната, Нови моменти в развитието на касовата дейност в страната, Мерки за противодействие на кибер престъпленията, Банкова сигурност, Мерки за превенция на изпирането на пари, Транспониране на европейската регулаторна рамка по отношение на банковата дейност. Новоприети европейски директиви и регламенти и новите изисквания за пруденциален надзор, Практически аспекти на промените в Международните счетоводни стандарти и Международните стандарти за финансово отчитане, Касови валутни операции, Наредба 18 на БНБ. Стандарт за разпознаване на български банкноти и монети. Стандарт за годност, Картови разплащания, Правни въпроси и проблеми в банковата практика, Международни разплащания и документални операции, Оценка и управление на риска, Управление на портфейли, Практическо приложение и нови моменти в банковото и финансово законодателство, Бизнес английски, Продажбени умения и др. в областта на финансовото посредничество. В стремежа си да отговори в по-голяма степен на очакванията на своите клиенти, Международен банков институт организира и вътрешно-фирмени обучения по конкретно зададени теми.


4. Международно партньорство - Международен банков институт си сътрудничи с редица чужди институти за банково обучение и престижни международни организации. Институтът е пълноправен член, а директорът му е член на Съвета на директорите на Европейската мрежа за банково обучение (EBTN). МБИ провежда специализирани форуми по актуални финансови проблеми в партньорство с авторитетни международни организации като INTERPOL, EUROPOL, Агенцията за обмен на финансови технологии (ATTF) Люксембург, SWIFT Белгия, Experian-Scorex Италия, Американската агенция за международно развитие (USАID), Института за финансови услуги (IFS), Великобритания и др. Традиционни в дейността на МБИ са и международните конференции, с различен акцент, които предоставят възможност на специалисти от цял свят да споделят своя опит и намерят решения за наболелите проблеми във финансовия сектор, особено свързани с изпирането на пари и финансирането на тероризма, управлението на налично-паричния оборот и мерките срещу фалшифицирането на платежни средства, платежни инструменти и документи за самоличност.

 
Открийте ни в Google+